Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="agaph-ja" data-source="post: 610885" data-attributes="member: 5541"><p>Czytam Was juz bardzo długo, często każdy wątek po kilka razy, czy czegoś nie pominęłam. Jesteście nieocenione. Wiele chlebów wypróbowałam, zaczynając od tych na zakwasie z dodatkiem drożdży, kiedy zakwas był młody. Mamy paru faworytów i jeszcze sporo do wypróbowania. Od 3 miesięcy nie kupuję pieczywa. Pan de Horiadaki jest naszym ukochanym pszennym chlebem. Byłam mile zaskoczona, bo wyszedł mi za pierwszym razem, mimo iż naprawdę nauczyłam się prawie wszystkiego z cincin i Mirabbelkowej piekarni, a niedociągnięcia i plaskacze i dziwne wybrzuszenia w nietypowych miejscach są mi nieobce. </p><p>Adrio, sprawdż pojemność swojego naczynia żaroodpornego. Ja piekłam w takim jak Hazo, on ma poj. 2 L. Mam też taki owalny i on ma poj. 3L, więc na niego pewno trzeba 1,5 porcji. A ta proporcja z receptury M. mnie wchodzi do 2L-owego naczynia i wyrasta przed pieczeniem ładnych parę godzin w podgrzanym ok 25-30* piekarniku do samych brzegów. Pozdrawiam Was mocno</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agaph-ja, post: 610885, member: 5541"] Czytam Was juz bardzo długo, często każdy wątek po kilka razy, czy czegoś nie pominęłam. Jesteście nieocenione. Wiele chlebów wypróbowałam, zaczynając od tych na zakwasie z dodatkiem drożdży, kiedy zakwas był młody. Mamy paru faworytów i jeszcze sporo do wypróbowania. Od 3 miesięcy nie kupuję pieczywa. Pan de Horiadaki jest naszym ukochanym pszennym chlebem. Byłam mile zaskoczona, bo wyszedł mi za pierwszym razem, mimo iż naprawdę nauczyłam się prawie wszystkiego z cincin i Mirabbelkowej piekarni, a niedociągnięcia i plaskacze i dziwne wybrzuszenia w nietypowych miejscach są mi nieobce. Adrio, sprawdż pojemność swojego naczynia żaroodpornego. Ja piekłam w takim jak Hazo, on ma poj. 2 L. Mam też taki owalny i on ma poj. 3L, więc na niego pewno trzeba 1,5 porcji. A ta proporcja z receptury M. mnie wchodzi do 2L-owego naczynia i wyrasta przed pieczeniem ładnych parę godzin w podgrzanym ok 25-30* piekarniku do samych brzegów. Pozdrawiam Was mocno [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom