Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Durlikowa" data-source="post: 619939" data-attributes="member: 4182"><p>Och, dziękuję ci bardzo mirabelko za podpowiedź, chwilę temu znalazłam twoją odpowiedź ale chodziło tu o drożdże instant a nie o zwykłe, wiedziałam że gdzieś dzwoniło tylko nie wiedziałam gdzie dokładnie. Ale twa odpowiedź jest dla mnie wystarczająca, za co bardzo dziękuję.</p><p>Właśnie jutro chcę zrobić eksperyment i mam nadzieję że mi się uda. Chcę zamiast drożdży użyć zakwasu żytniego do chleba z mąki pszennej, chodzi tu o Chleb zwykly domowy https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20510 z przepisu podanego prze ze mnie, i chcę go przebranżowić na chlebek na zakwasie. </p><p>Ciekawe co z tego będzie, jak do tej pory to pozmniejszałam jak na razie porcje drożdży i dodawałam zamiast tego na oko zakwasu, i wychodził naprawdę super, ale jutro chcę zrobić w ogóle bez drożdży. Ciekawe co mi wyjdzie z tego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Durlikowa, post: 619939, member: 4182"] Och, dziękuję ci bardzo mirabelko za podpowiedź, chwilę temu znalazłam twoją odpowiedź ale chodziło tu o drożdże instant a nie o zwykłe, wiedziałam że gdzieś dzwoniło tylko nie wiedziałam gdzie dokładnie. Ale twa odpowiedź jest dla mnie wystarczająca, za co bardzo dziękuję. Właśnie jutro chcę zrobić eksperyment i mam nadzieję że mi się uda. Chcę zamiast drożdży użyć zakwasu żytniego do chleba z mąki pszennej, chodzi tu o Chleb zwykly domowy https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20510 z przepisu podanego prze ze mnie, i chcę go przebranżowić na chlebek na zakwasie. Ciekawe co z tego będzie, jak do tej pory to pozmniejszałam jak na razie porcje drożdży i dodawałam zamiast tego na oko zakwasu, i wychodził naprawdę super, ale jutro chcę zrobić w ogóle bez drożdży. Ciekawe co mi wyjdzie z tego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Bottom