Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 643207" data-attributes="member: 422"><p>Czytając ten wątek nabrałam trochę wątpliwości, czy dobrze robię. Otóż za każdym razem startuję od zakwasu, z którego robię ciasto zakwaszane metodą trzystopniową. Tymczasem u Was wyczytuję, że Wy ciasto zakwaszane używacie jako starter. Ja hoduję zakwas, dokarmiam go, czasem chowam do lodówki, potem wyjmuję, ożywiam i tak dalej. Czy to jest dobra metoda? Bo może niepotrzebnie się bawię tym zakwasem, może prościej jest ciasto zakwaszane ożywiać? I czy wtedy obowiązują te trzy stopnie? Bo mnie to, szczerze mówiąc, trochę męczy i dezorganizuje czasem dzień.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 643207, member: 422"] Czytając ten wątek nabrałam trochę wątpliwości, czy dobrze robię. Otóż za każdym razem startuję od zakwasu, z którego robię ciasto zakwaszane metodą trzystopniową. Tymczasem u Was wyczytuję, że Wy ciasto zakwaszane używacie jako starter. Ja hoduję zakwas, dokarmiam go, czasem chowam do lodówki, potem wyjmuję, ożywiam i tak dalej. Czy to jest dobra metoda? Bo może niepotrzebnie się bawię tym zakwasem, może prościej jest ciasto zakwaszane ożywiać? I czy wtedy obowiązują te trzy stopnie? Bo mnie to, szczerze mówiąc, trochę męczy i dezorganizuje czasem dzień. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom