Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nunia" data-source="post: 653865" data-attributes="member: 401"><p>Co robię źle?</p><p>Zakwas pracuje i ślicznie pachnie, a już drugi chleb mi nie wyszedł. Chcę zrobić razowo-razowy, używam więc mąki żytniej 2000 i pszennej 1850. I chleb ładnie rośnie, ale jest po upieczeniu strasznie mokry w środku - może po prostu za krótko piekę. Mężowy chleb robiony z żytniej 720 z dodatkiem pszennej 1850 wychodzi świetnie. Oboje pieczemy w takich samych foremkach metalowych (opcja z papierem do pieczenia albo bez). Stosujemy różne zakwasy. </p><p>Ostatni chyba nie da sie zjeść, bo się przykleja do noża i nie daje kroić. Ale zakalca nie ma - taki wyrośnięty, mokry, gliniasty - co robię źle???</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nunia, post: 653865, member: 401"] Co robię źle? Zakwas pracuje i ślicznie pachnie, a już drugi chleb mi nie wyszedł. Chcę zrobić razowo-razowy, używam więc mąki żytniej 2000 i pszennej 1850. I chleb ładnie rośnie, ale jest po upieczeniu strasznie mokry w środku - może po prostu za krótko piekę. Mężowy chleb robiony z żytniej 720 z dodatkiem pszennej 1850 wychodzi świetnie. Oboje pieczemy w takich samych foremkach metalowych (opcja z papierem do pieczenia albo bez). Stosujemy różne zakwasy. Ostatni chyba nie da sie zjeść, bo się przykleja do noża i nie daje kroić. Ale zakalca nie ma - taki wyrośnięty, mokry, gliniasty - co robię źle??? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom