Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="daglo" data-source="post: 681772" data-attributes="member: 6977"><p>A oto moj pierwszy chlebek na 5-dniowym zakwasie:</p><p>[ATTACH=full]23952[/ATTACH]</p><p>troszke malo mi urosl ale moze za krotko dalam mu rosnac bo tylko 6 odzin.</p><p>Jest troszke zbity ale generalnie uznaje moj pierwszy wypiek za udany. Musze powiedziec ze gdybym wiedziala ze jest to takie proste to zaczelabym robic to wczesniej, oczywiscie musze dopracowac jeszcze kilka szczegolow, ale obsluga zakwasu jest naprawde prosta a smak chlena nieporownywalny z wypiekiem drozdzowym. Dlatego tych co jeszcze sie zastanawiaja i boja zakwasu (tak jak ja kiedys) goraco zachecam do chlebkowych eksperymentow!</p><p>Teraz wyprowadzam zytni zakwas z dwoch lyzek pszennego i poki co bede piekla chlebki z dodatkiem drozdzy, bo jest to o wiele szybsze i przy mlodym zakwasie daje lepsze efekty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="daglo, post: 681772, member: 6977"] A oto moj pierwszy chlebek na 5-dniowym zakwasie: [ATTACH=full]23952[/ATTACH] troszke malo mi urosl ale moze za krotko dalam mu rosnac bo tylko 6 odzin. Jest troszke zbity ale generalnie uznaje moj pierwszy wypiek za udany. Musze powiedziec ze gdybym wiedziala ze jest to takie proste to zaczelabym robic to wczesniej, oczywiscie musze dopracowac jeszcze kilka szczegolow, ale obsluga zakwasu jest naprawde prosta a smak chlena nieporownywalny z wypiekiem drozdzowym. Dlatego tych co jeszcze sie zastanawiaja i boja zakwasu (tak jak ja kiedys) goraco zachecam do chlebkowych eksperymentow! Teraz wyprowadzam zytni zakwas z dwoch lyzek pszennego i poki co bede piekla chlebki z dodatkiem drozdzy, bo jest to o wiele szybsze i przy mlodym zakwasie daje lepsze efekty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom