Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="frigg" data-source="post: 690692" data-attributes="member: 1559"><p>Ostatnio mam podobne dylematy. Piekę często chleb pszenny z przepisu Bajaderki (bułeczki pszenne na zakwasie żytnim). Wychodzi w smaku bardzo dobry chleb.Jednak dodaje się tam trochę drożdży suchych ( niekiedy tego nie robię). Spójrz proszę Mirabbelko na moje foto i powiedz, czy nie sądzisz, ze chleb za krótko jeszcze wyrasta? W wątku tych bułeczek jest pierwsze moje podejście do chleba z tego przepisu i tam na zdjęciu jest najładniejszy wysoki i złocisyt chleb. Żaden następny już taki nie jest.. Ten jest wczorajszy - smakowity, ale klapciowaty. Co ja robię źle? Dodam jeszcze, że dwa razy powiększył się w koszykach podczas rośnięcia, a że był z dodatkiem drożdży bałam się, że przerośnie - czy źle myślę?</p><p>[ATTACH=full]24666[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]24667[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]24665[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="frigg, post: 690692, member: 1559"] Ostatnio mam podobne dylematy. Piekę często chleb pszenny z przepisu Bajaderki (bułeczki pszenne na zakwasie żytnim). Wychodzi w smaku bardzo dobry chleb.Jednak dodaje się tam trochę drożdży suchych ( niekiedy tego nie robię). Spójrz proszę Mirabbelko na moje foto i powiedz, czy nie sądzisz, ze chleb za krótko jeszcze wyrasta? W wątku tych bułeczek jest pierwsze moje podejście do chleba z tego przepisu i tam na zdjęciu jest najładniejszy wysoki i złocisyt chleb. Żaden następny już taki nie jest.. Ten jest wczorajszy - smakowity, ale klapciowaty. Co ja robię źle? Dodam jeszcze, że dwa razy powiększył się w koszykach podczas rośnięcia, a że był z dodatkiem drożdży bałam się, że przerośnie - czy źle myślę? [ATTACH=full]24666[/ATTACH] [ATTACH=full]24667[/ATTACH] [ATTACH=full]24665[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom