Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 717467" data-attributes="member: 232"><p>chleby zytnie, szczegolnie razowe, zawierajace duzo otrab sa zwykle bardziej klejace. </p><p>ja chleb z ziemniakami pieke z przewaga maki zytniej jasnej. ziemniaki powoduja dodatkowo, ze chleb jest bardziej mokry i jeszcze maka razowa. to wg mnie troche za duzo.. </p><p></p><p>moim zdaniem mozesz spokojnie zmniejszyc ilosc plynow. konsystencja ciasta chebowego nie powinna byc nigdy taka &quot;do przelewania&quot;. </p><p></p><p>metody sprawdzania chleba patyczkiem, czy juz upieczony raczej sie nie stosuje. przynajmniej ja o tym nic nie slyszalam. prawdziwi piekarze sprawdzaja wnetrze chleba termometrem, takim jak do pieczeni miesnej. wydaje mi sie, ze temperatura wewnatrz powinna byc 89st C, ale musze to jeszcze sprawdzic.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 717467, member: 232"] chleby zytnie, szczegolnie razowe, zawierajace duzo otrab sa zwykle bardziej klejace. ja chleb z ziemniakami pieke z przewaga maki zytniej jasnej. ziemniaki powoduja dodatkowo, ze chleb jest bardziej mokry i jeszcze maka razowa. to wg mnie troche za duzo.. moim zdaniem mozesz spokojnie zmniejszyc ilosc plynow. konsystencja ciasta chebowego nie powinna byc nigdy taka "do przelewania". metody sprawdzania chleba patyczkiem, czy juz upieczony raczej sie nie stosuje. przynajmniej ja o tym nic nie slyszalam. prawdziwi piekarze sprawdzaja wnetrze chleba termometrem, takim jak do pieczeni miesnej. wydaje mi sie, ze temperatura wewnatrz powinna byc 89st C, ale musze to jeszcze sprawdzic. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom