Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="4szymki" data-source="post: 724713" data-attributes="member: 5101"><p>Mam problem ze swoim zakwasem. Kilka dni temu zaczął wyraźnie bić w nos octem. Wyrzuciłam go i nastawiłam nowy ze sproszkowanego kiedyś zakwasu. Niestety ten nie chciał bąblować więc dodałam do niego ciut zakwasu od teściowej. </p><p>Zakwas pięknie zaczął chodzić. Dziś po nakarmieniu potroił swą objętość. I tu, o zgrozo, znów śmierdzi octem. Poradźcie mi proszę, czy muszę się go pozbyć i zaczynać wszystko od początku, czy też taki już jego urok. Może nie jest taki całekim zły skoro tak dobrze przyrasta? W smaku jest kwaśny ale nie próbowałam go nigdy wcześniej, to nie wiem czy tak ma być. </p><p>Może jest sposób by go odratować? Żal mi tych wszystkich miesięcy przez które razem przeszliśmy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="4szymki, post: 724713, member: 5101"] Mam problem ze swoim zakwasem. Kilka dni temu zaczął wyraźnie bić w nos octem. Wyrzuciłam go i nastawiłam nowy ze sproszkowanego kiedyś zakwasu. Niestety ten nie chciał bąblować więc dodałam do niego ciut zakwasu od teściowej. Zakwas pięknie zaczął chodzić. Dziś po nakarmieniu potroił swą objętość. I tu, o zgrozo, znów śmierdzi octem. Poradźcie mi proszę, czy muszę się go pozbyć i zaczynać wszystko od początku, czy też taki już jego urok. Może nie jest taki całekim zły skoro tak dobrze przyrasta? W smaku jest kwaśny ale nie próbowałam go nigdy wcześniej, to nie wiem czy tak ma być. Może jest sposób by go odratować? Żal mi tych wszystkich miesięcy przez które razem przeszliśmy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom