Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aga-a" data-source="post: 732420" data-attributes="member: 709"><p>mam kilka pytań, bo otrzymałam cenne wskazówki od was i postanowiłam naprawdę spróbować zrobic własny zakwas, ale mam pewne wątpliwości:</p><p></p><p> jeśli nie uzywam regularnie zakwasu, to trzymać w lodówce (jak dlugo mozna tak trzymać bez dokarmiania?) i dzień przed pieczeniem nakarmić?</p><p>a ile tak średnio wytrzymuje zakwas (ciagle dokarmiany, wykorzystywany do chleba, dokarmiany, hodowany w lodowce, znow dokarmiany i wykorzystywany itd)</p><p>ja zamierzam robić małe chlebki (przynajmniej 1/2 proporcji co w przepisach, bo tylko dla siebie) więc jakie proporcje mąka+woda najlepiej przyjąć?</p><p>i w czym piec? mam tylko zwykłą keksówkę, czy może być?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aga-a, post: 732420, member: 709"] mam kilka pytań, bo otrzymałam cenne wskazówki od was i postanowiłam naprawdę spróbować zrobic własny zakwas, ale mam pewne wątpliwości: jeśli nie uzywam regularnie zakwasu, to trzymać w lodówce (jak dlugo mozna tak trzymać bez dokarmiania?) i dzień przed pieczeniem nakarmić? a ile tak średnio wytrzymuje zakwas (ciagle dokarmiany, wykorzystywany do chleba, dokarmiany, hodowany w lodowce, znow dokarmiany i wykorzystywany itd) ja zamierzam robić małe chlebki (przynajmniej 1/2 proporcji co w przepisach, bo tylko dla siebie) więc jakie proporcje mąka+woda najlepiej przyjąć? i w czym piec? mam tylko zwykłą keksówkę, czy może być? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom