Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 743447" data-attributes="member: 232"><p>nie zgodzilabym sie z pierwszym zdaniem, ze jesli zakwas nie wyrosnie to chleb mimo to sie udaje. moim zdaniem sprawdzianem dla zakwasu jest wlasnie zaczyn. jesli nie rosnie to raczej nie ma co zabierac sie za robienie chleba. szkoda maki i pracy. </p><p></p><p>mysle, ze powinnas wzmocnic swoj zakwas, ktory byc moze z jakiegos powodu sie oslabil. jesli masz go duzo, odrzuc czesc, dokarm porzadna porcja swiezej maki i wody i poczekaj. jesli co najmniej podwoi swoja objetosc, mozesz znowu brac sie za robienie chlebow. jesli nie, mozesz proces odmladzania zakwasu powtorzyc.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 743447, member: 232"] nie zgodzilabym sie z pierwszym zdaniem, ze jesli zakwas nie wyrosnie to chleb mimo to sie udaje. moim zdaniem sprawdzianem dla zakwasu jest wlasnie zaczyn. jesli nie rosnie to raczej nie ma co zabierac sie za robienie chleba. szkoda maki i pracy. mysle, ze powinnas wzmocnic swoj zakwas, ktory byc moze z jakiegos powodu sie oslabil. jesli masz go duzo, odrzuc czesc, dokarm porzadna porcja swiezej maki i wody i poczekaj. jesli co najmniej podwoi swoja objetosc, mozesz znowu brac sie za robienie chlebow. jesli nie, mozesz proces odmladzania zakwasu powtorzyc. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom