Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kooa" data-source="post: 830821" data-attributes="member: 13689"><p>Tatter, przeczytałam o Twoim sposobie prowadzenia zakwasu na poprzedniej stronie i mam pytanie - dokarmiasz mąką razową czyli typem 2000? Ja dokarmiam zytnia 720 - czy 2000 byłaby lepsza? Czy ten zakwas ktory mam moge przerobic na razowy? Czy zakwas na obu tych makach bardzo zroznicuje smak chleba na nim upieczonego czy nie poczuje roznicy? (do tej pory pieke głownie Twoj razowiec - tam jest sporo zakwasu, czy zmieni mi sie smak chleba?)</p><p>I jeszcze jedno - po jakim czasie od dokarmienia najlepiej uzyc zakwasu do robienia chleba? czy po 4 h i przyroscie i widzac bąble moge zaczynac?</p><p></p><p>Dziękuję za Waszą ogromna wiedze i to ze sie nia dzielicie i pozdrawiam,</p><p>K.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kooa, post: 830821, member: 13689"] Tatter, przeczytałam o Twoim sposobie prowadzenia zakwasu na poprzedniej stronie i mam pytanie - dokarmiasz mąką razową czyli typem 2000? Ja dokarmiam zytnia 720 - czy 2000 byłaby lepsza? Czy ten zakwas ktory mam moge przerobic na razowy? Czy zakwas na obu tych makach bardzo zroznicuje smak chleba na nim upieczonego czy nie poczuje roznicy? (do tej pory pieke głownie Twoj razowiec - tam jest sporo zakwasu, czy zmieni mi sie smak chleba?) I jeszcze jedno - po jakim czasie od dokarmienia najlepiej uzyc zakwasu do robienia chleba? czy po 4 h i przyroscie i widzac bąble moge zaczynac? Dziękuję za Waszą ogromna wiedze i to ze sie nia dzielicie i pozdrawiam, K. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom