Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="-magda-" data-source="post: 885685" data-attributes="member: 1561"><p>Proszę o radę. Nie wiem już co robię źle. Piekę chleby na zakwasie- z różnych przepisów, ale ostatnio ze wszystkich otrzymuję takie gliniaste, czasem trochę kruszące się. Przepisy wybieram różne, żeby sprawdzić czy w innych wyjdzie inaczej. Ale nie, ten sam efekt, w sumie wszystkie są identyczne.</p><p>Mąki używam tej samej. Nawet jak zmieniałam to i tak wychodziły nie takie jak chcę.</p><p>Zakwas dokarmiony met 3 st.</p><p>Mam wrażenie, że chleb nie jest dokońca wyrośnięty, taki mało puszysty.</p><p>Jak pukam po upieczeniu to odgłos jest głuchy.</p><p>Boję się, że przerośnie i opadnie, ale jak sprawdzam st wyrośnięcia naciskając na chleb i nie wraca szybko to wydaje mi się, że już mogępiec.</p><p>Czy możliwe, że mój (nowy) piekarnik jakoś źle piecze chleby- z ciastami jest oki?</p><p>Nie mam już pomysłu na zmiany aby było lepiej. Może ktoś ma jakiś pomysł? Bardzo proszę, będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="-magda-, post: 885685, member: 1561"] Proszę o radę. Nie wiem już co robię źle. Piekę chleby na zakwasie- z różnych przepisów, ale ostatnio ze wszystkich otrzymuję takie gliniaste, czasem trochę kruszące się. Przepisy wybieram różne, żeby sprawdzić czy w innych wyjdzie inaczej. Ale nie, ten sam efekt, w sumie wszystkie są identyczne. Mąki używam tej samej. Nawet jak zmieniałam to i tak wychodziły nie takie jak chcę. Zakwas dokarmiony met 3 st. Mam wrażenie, że chleb nie jest dokońca wyrośnięty, taki mało puszysty. Jak pukam po upieczeniu to odgłos jest głuchy. Boję się, że przerośnie i opadnie, ale jak sprawdzam st wyrośnięcia naciskając na chleb i nie wraca szybko to wydaje mi się, że już mogępiec. Czy możliwe, że mój (nowy) piekarnik jakoś źle piecze chleby- z ciastami jest oki? Nie mam już pomysłu na zmiany aby było lepiej. Może ktoś ma jakiś pomysł? Bardzo proszę, będę wdzięczna za wszystkie wskazówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Bottom