Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 885695" data-attributes="member: 151"><p>Ciężki, wilgotny i gliniasty to zazwyczaj chleb z mąki żytniej lub z jej przewagą, taka jego uroda po prostu. Nie wiem z jakich konkretnie przepisów korzystałaś, więc nie bardzo mogę więcej pomóc, bo jesli to przepisy na chleby żytnie, to raczej normalne, że takie wychodzą. Ewentualnie zakwas może być stary, tzn. przekwaszony i nie będzie już dobrze pracował. Jak Twój zakwas podnosi ciasto przy 3 stopniowym dokarmianiu? Jest żywotny czy też raczej leniwy? A mąkę próbowałaś choć raz zmieniać na inną? Może mąka jest stara po prostu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 885695, member: 151"] Ciężki, wilgotny i gliniasty to zazwyczaj chleb z mąki żytniej lub z jej przewagą, taka jego uroda po prostu. Nie wiem z jakich konkretnie przepisów korzystałaś, więc nie bardzo mogę więcej pomóc, bo jesli to przepisy na chleby żytnie, to raczej normalne, że takie wychodzą. Ewentualnie zakwas może być stary, tzn. przekwaszony i nie będzie już dobrze pracował. Jak Twój zakwas podnosi ciasto przy 3 stopniowym dokarmianiu? Jest żywotny czy też raczej leniwy? A mąkę próbowałaś choć raz zmieniać na inną? Może mąka jest stara po prostu? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom