Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="-magda-" data-source="post: 885953" data-attributes="member: 1561"><p>Po 5 h i po pierwszym karmieniu przyrósł 2-krotnie. Ale lepiej poczekać na jeszcze 2 karmienia?</p><p>Chciałam też zapytać czy mogę używać mąki psznnej z młyna, którą teściowa przywiozła (ze swojej pszenicy), czyli nie wiadomo ile ma białka? A może jak to sprawdzić?</p><p>I jeszcze mam pyt: Czy po tych karmieniach gdy upiekę razowiec Tatter to będzie on wystarczającym sprawdzianem dla mojego zakwasu?</p><p>Prowadzę jednocześnie pszenny i żytni zakwas i oba były w takim samym stanie. Więc dla pszennego też wezmę jakiś chlebek.</p><p></p><p>Zawsze boję się żeby chleb nie przerósł, ale jak ocenić czy ma jeszcze siłę aby rosnąć? Podwojenie objętości to wystarczający test?</p><p></p><p>A i jak nie dopuścić do przekwaszenia?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="-magda-, post: 885953, member: 1561"] Po 5 h i po pierwszym karmieniu przyrósł 2-krotnie. Ale lepiej poczekać na jeszcze 2 karmienia? Chciałam też zapytać czy mogę używać mąki psznnej z młyna, którą teściowa przywiozła (ze swojej pszenicy), czyli nie wiadomo ile ma białka? A może jak to sprawdzić? I jeszcze mam pyt: Czy po tych karmieniach gdy upiekę razowiec Tatter to będzie on wystarczającym sprawdzianem dla mojego zakwasu? Prowadzę jednocześnie pszenny i żytni zakwas i oba były w takim samym stanie. Więc dla pszennego też wezmę jakiś chlebek. Zawsze boję się żeby chleb nie przerósł, ale jak ocenić czy ma jeszcze siłę aby rosnąć? Podwojenie objętości to wystarczający test? A i jak nie dopuścić do przekwaszenia? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom