Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Amusiek" data-source="post: 886174" data-attributes="member: 17140"><p>Hej wszystkim, pierwszy post to się ładnie przywitam (;</p><p>Zachciało mi się chleba z orzechami włoskimi, ale znalazłam żadnego przepisu który by mnie zadowolił, więc postanowiłam użyć przepisu na chleb powszedni Mirabelki, ale z małymi modyfikacjami. Mianowicie chcę użyć 400g mąki żytniej chlebowej zamiast 500g, 200g mąki pszennej chlebowej oraz 200g mąki żytniej razowej no i do tego drobno posiekanie orzechy. I tutaj pojawia się pytanie - czy taki chleb będzie trzymał formę bochenka czy jednak dodatek mąki razowej i orzechów już mu to utrudni? I czy zastąpienie pszennej chlebowej razową już całkiem wyeliminuje możliwość uformowania bochenka? Aha, i zaczyn nastawiłam z mąki żytniej, 1/3 żurkowej i 2/3 chlebowej (;</p><p>Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi, no i za świetne przepisy z których mogę korzystać (;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Amusiek, post: 886174, member: 17140"] Hej wszystkim, pierwszy post to się ładnie przywitam (; Zachciało mi się chleba z orzechami włoskimi, ale znalazłam żadnego przepisu który by mnie zadowolił, więc postanowiłam użyć przepisu na chleb powszedni Mirabelki, ale z małymi modyfikacjami. Mianowicie chcę użyć 400g mąki żytniej chlebowej zamiast 500g, 200g mąki pszennej chlebowej oraz 200g mąki żytniej razowej no i do tego drobno posiekanie orzechy. I tutaj pojawia się pytanie - czy taki chleb będzie trzymał formę bochenka czy jednak dodatek mąki razowej i orzechów już mu to utrudni? I czy zastąpienie pszennej chlebowej razową już całkiem wyeliminuje możliwość uformowania bochenka? Aha, i zaczyn nastawiłam z mąki żytniej, 1/3 żurkowej i 2/3 chlebowej (; Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi, no i za świetne przepisy z których mogę korzystać (; [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom