Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hiena" data-source="post: 898456" data-attributes="member: 506"><p>Tak, dokładnie tak jak pisze mirrabelka. Nic mu się nie dzieje. Jedyną wadą jest to, że garnek przy tej temp pieczenia czernieje w częsci nie zakrytej chlebem. Po prostu wypala się. Chętnie kupiłabym kamień ale tym razem kwadratowy.</p><p> </p><p>Spróbowałam po raz kolejny upiec bochenek i jest to samo. Zrobiłam tym razem odrobinę gęściejsze ciasto, które słabiej mi wyrosło, widzę to po jego strukturze, a mimo to pękł, nie po całości obwodu lecz przez połowę. Nie jest to jakaś straszna wada, lecz denerwuje mnie to. Dzisiaj mam przygotowaną kolejną porcję zakwaszonego ciasta upiekę w przykrytym garnku, moze to cos zmieni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hiena, post: 898456, member: 506"] Tak, dokładnie tak jak pisze mirrabelka. Nic mu się nie dzieje. Jedyną wadą jest to, że garnek przy tej temp pieczenia czernieje w częsci nie zakrytej chlebem. Po prostu wypala się. Chętnie kupiłabym kamień ale tym razem kwadratowy. Spróbowałam po raz kolejny upiec bochenek i jest to samo. Zrobiłam tym razem odrobinę gęściejsze ciasto, które słabiej mi wyrosło, widzę to po jego strukturze, a mimo to pękł, nie po całości obwodu lecz przez połowę. Nie jest to jakaś straszna wada, lecz denerwuje mnie to. Dzisiaj mam przygotowaną kolejną porcję zakwaszonego ciasta upiekę w przykrytym garnku, moze to cos zmieni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom