Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 93432" data-attributes="member: 232"><p>Tak, poslugujac sie nomenklatura fachowa to:</p><p><em>ciasto wlasciwe </em>otrzymuje sie przez dodanie do ostatniego etapu, czyli <em>kwasu</em> - maki, wody i soli. Sol najlepiej dodac w postaci roztworu wodnego. No i przedtem odlozyc odrobine kwasu z ostatniego etapu (jesli wczesniej tego nie zrobilas) na nastepny "zaczatek".</p><p></p><p>Dlugasne to sie zrobilo, ale nie zaluje, ze przetlumaczylam bo sama ciagle dowiaduje sie nowych rzeczy. </p><p></p><p>Jeszcze mi zostalo na temat przechowywania zakwasu i samego pieczenia (receptury). Moze w nastepny weekend....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 93432, member: 232"] Tak, poslugujac sie nomenklatura fachowa to: [I]ciasto wlasciwe [/I]otrzymuje sie przez dodanie do ostatniego etapu, czyli [I]kwasu[/I] - maki, wody i soli. Sol najlepiej dodac w postaci roztworu wodnego. No i przedtem odlozyc odrobine kwasu z ostatniego etapu (jesli wczesniej tego nie zrobilas) na nastepny "zaczatek". Dlugasne to sie zrobilo, ale nie zaluje, ze przetlumaczylam bo sama ciagle dowiaduje sie nowych rzeczy. Jeszcze mi zostalo na temat przechowywania zakwasu i samego pieczenia (receptury). Moze w nastepny weekend.... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom