Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="okkko" data-source="post: 946319" data-attributes="member: 1319"><p>Zakładając ze uda mi sie zakwas- pierwszy raz próbuje własnie - i zuzyje go do chleba a reszte zostawie w lodówce to co dalej?</p><p>Wyjasniam gdzie mam problem- w lodówce mam 100g zakwasu a do chleba potrzebuje- według tej receptury podstawej 500g- czy mam dokarmiac zakwas az uzyskam odpiowiedniaa ilosc?</p><p>Jesli tak to ile dni powinnam ten &quot;lodówkowy&quot; zakwas hodowac?</p><p></p><p>A jesli miałabym stosowac zakwaszanie ciasta - czytałąm o tej metodzie potrójnej w cora znizszej temperaturze- nie mam mozliwosci uzyskac w domu temperatury 26-28 stopni przez kilka godzin- w domu mam max 22-23 stopnie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="okkko, post: 946319, member: 1319"] Zakładając ze uda mi sie zakwas- pierwszy raz próbuje własnie - i zuzyje go do chleba a reszte zostawie w lodówce to co dalej? Wyjasniam gdzie mam problem- w lodówce mam 100g zakwasu a do chleba potrzebuje- według tej receptury podstawej 500g- czy mam dokarmiac zakwas az uzyskam odpiowiedniaa ilosc? Jesli tak to ile dni powinnam ten "lodówkowy" zakwas hodowac? A jesli miałabym stosowac zakwaszanie ciasta - czytałąm o tej metodzie potrójnej w cora znizszej temperaturze- nie mam mozliwosci uzyskac w domu temperatury 26-28 stopni przez kilka godzin- w domu mam max 22-23 stopnie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom