Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diamond" data-source="post: 950713" data-attributes="member: 13804"><p>Właśnie wracam ze sklepy z 3l szklanym słoikiem (jak ma być szkło to będzie szkło). Kupiłem od razu 5k mąki ekologicznej Terra zytnia razowa typ 2000. Wszystkie stare zakwasy zutylizowane. Zaczynam od nowa. O 19:00 chcę rozpocząć Twoją metodą:</p><p></p><p>Zakwas na mące żytniej razowej - 100% hydracji (ten z 225g mąki żytniej razowej 225g wody). Proszę pomóż mi tylko zmodyfikować kolejne dokarmiania tak bym nie musiał do lodówek chować tylko co 24h dosypywać mąkę i wodę i zapętlić ten proces w nieskończoność by stało to sobie na półce. Nie ważne czy w tydzień pójdzie kilogram mąki czy nie. Chcę codziennie raz o określonej godzinie go &quot;odświeżać&quot; bez chomikowania po lodówkach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diamond, post: 950713, member: 13804"] Właśnie wracam ze sklepy z 3l szklanym słoikiem (jak ma być szkło to będzie szkło). Kupiłem od razu 5k mąki ekologicznej Terra zytnia razowa typ 2000. Wszystkie stare zakwasy zutylizowane. Zaczynam od nowa. O 19:00 chcę rozpocząć Twoją metodą: Zakwas na mące żytniej razowej - 100% hydracji (ten z 225g mąki żytniej razowej 225g wody). Proszę pomóż mi tylko zmodyfikować kolejne dokarmiania tak bym nie musiał do lodówek chować tylko co 24h dosypywać mąkę i wodę i zapętlić ten proces w nieskończoność by stało to sobie na półce. Nie ważne czy w tydzień pójdzie kilogram mąki czy nie. Chcę codziennie raz o określonej godzinie go "odświeżać" bez chomikowania po lodówkach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom