Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb na zakwasie z kaszą gryczaną.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 782969" data-attributes="member: 8029"><p>Tym razem upiekłam chleb z dodatkiem mąki gryczanej.Zamiast ugotowanej kaszy gryczanej, dodałam 100g mąki gryczanej, zwiększyłam ilość wody do 300ml, a drożdży dałam 6g. Zamiast słonecznika wrzuciłam garstkę pokrojonych orzechów włoskich.</p><p></p><p>-obie mąki zmieszałam z wodą a po 20 min dodałam resztę składników i wyrabiałam mikserem na </p><p>-jednolite ciasto-odłożylam na 10 min</p><p>-po krótkim wyrobieniu przełożyłam do naoliwionej miski, przykryłam i tak leżało ok.30 min</p><p>-znowu go trochę ręcznie potarmosiłam (odgazowałam)i włożyłam do koszyka na ścierkę omączoną do wyrośnięcia</p><p>-kiedy ciasto podwoiło objętość -przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do naparowanego piekarnika o temp.230st.C Piekłam ok. 35 min.W trakcie pieczenia ze trzy razy spryskałam go wodą.</p><p>Polecam chlebek bo pyszny i zdrowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 782969, member: 8029"] Tym razem upiekłam chleb z dodatkiem mąki gryczanej.Zamiast ugotowanej kaszy gryczanej, dodałam 100g mąki gryczanej, zwiększyłam ilość wody do 300ml, a drożdży dałam 6g. Zamiast słonecznika wrzuciłam garstkę pokrojonych orzechów włoskich. -obie mąki zmieszałam z wodą a po 20 min dodałam resztę składników i wyrabiałam mikserem na -jednolite ciasto-odłożylam na 10 min -po krótkim wyrobieniu przełożyłam do naoliwionej miski, przykryłam i tak leżało ok.30 min -znowu go trochę ręcznie potarmosiłam (odgazowałam)i włożyłam do koszyka na ścierkę omączoną do wyrośnięcia -kiedy ciasto podwoiło objętość -przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do naparowanego piekarnika o temp.230st.C Piekłam ok. 35 min.W trakcie pieczenia ze trzy razy spryskałam go wodą. Polecam chlebek bo pyszny i zdrowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb na zakwasie z kaszą gryczaną.
Top
Bottom