Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb nocny, łatwy i bez drożdży
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela-c" data-source="post: 231798" data-attributes="member: 561"><p>Lisko chleb wyszedl mi przepyszny, z dziurami, cienka i chrupiaca skorka, lekko wilgotny. Zamiast pszennej razowa dalam orkiszowa. Nie robilam ciasta zakwaszonego ale dalam ocieplony i dokarmiony zakwas (chyba chodzilo wlasnie o zakwas) i chleb wyrastal przez noc w lodowce. Jak go przerzucilam na blache, to troche sie rozlal ale po ok 15 min pieknie wyrosl. Z tej ilosci skladnikow wyszedl mi jeden normalnych rozmiarow bochenek (wyrastal w podluznym koszyczku).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela-c, post: 231798, member: 561"] Lisko chleb wyszedl mi przepyszny, z dziurami, cienka i chrupiaca skorka, lekko wilgotny. Zamiast pszennej razowa dalam orkiszowa. Nie robilam ciasta zakwaszonego ale dalam ocieplony i dokarmiony zakwas (chyba chodzilo wlasnie o zakwas) i chleb wyrastal przez noc w lodowce. Jak go przerzucilam na blache, to troche sie rozlal ale po ok 15 min pieknie wyrosl. Z tej ilosci skladnikow wyszedl mi jeden normalnych rozmiarow bochenek (wyrastal w podluznym koszyczku). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb nocny, łatwy i bez drożdży
Top
Bottom