Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb nocny, łatwy i bez drożdży
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 251965" data-attributes="member: 151"><p>Trzeba spryskiwać chleb w trakcie pieczenia kilka razy.A na koniec obficie spryskać wodą-tak żeby spływała-dzięki temu skórka będzie błyszcząca i miększa ale chrupiąca.No i w trakcie wyrastania skórka nie może za bardzo wyschnąć,czyli chleb musi być okryty dobrze folią na przykład.Także zbyt gęste ciasto powoduje twardą skórkę.</p><p>Ale jeśli go długo trzymałaś w piekarniku to może być najbardziej prawdopodobna przyczyna.Chleb może się wcześniej upiec pomimo że przepis inaczej nakazuje to kiedy popukany od spodu daje głuchy odgłos,a skórka jest już zarumieniona to należy go wyjąć z piekarnika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 251965, member: 151"] Trzeba spryskiwać chleb w trakcie pieczenia kilka razy.A na koniec obficie spryskać wodą-tak żeby spływała-dzięki temu skórka będzie błyszcząca i miększa ale chrupiąca.No i w trakcie wyrastania skórka nie może za bardzo wyschnąć,czyli chleb musi być okryty dobrze folią na przykład.Także zbyt gęste ciasto powoduje twardą skórkę. Ale jeśli go długo trzymałaś w piekarniku to może być najbardziej prawdopodobna przyczyna.Chleb może się wcześniej upiec pomimo że przepis inaczej nakazuje to kiedy popukany od spodu daje głuchy odgłos,a skórka jest już zarumieniona to należy go wyjąć z piekarnika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb nocny, łatwy i bez drożdży
Top
Bottom