Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Chleb orzechowo - cebulowy bez drożdży
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 470234" data-attributes="member: 1024"><p><span style="font-size: 26px">Chleb orzechowo - cebulowy bez drożdży</span></p><p></p><p>Przepis Xanoxa Farbera podała na Izbushce Ilara:</p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=10082#post10082" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...10082#post10082</a></p><p></p><p>Składniki na jeden bochenek.</p><p>Forma keksowa o długości 25 cm.</p><p></p><p>250 g mąki pełnoziarnistej</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry</p><p>50 g orzechów pekan, grubo posiekanych</p><p>1 średnia cebula, utarta na tarce</p><p>1 ubite jajko</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>250 ml mleka</p><p>Ilara dodawała jeszcze łyżeczkę soli</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.</p><p>Wymieszać mąkę z proszkiem, dodać pozostałe suche składniki i wymieszać.</p><p>Dodać resztę składników i mieszać do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta.</p><p>Wyłożyć je do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką i wyrównać .</p><p>Piec około godziny lub trochę dłużej ( sprawdzić patyczkiem).</p><p>Studzić kilka minut w formie, potem - na metalowej podstawce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 470234, member: 1024"] [SIZE=12]Chleb orzechowo - cebulowy bez drożdży[/SIZE] Przepis Xanoxa Farbera podała na Izbushce Ilara: [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=10082#post10082"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...10082#post10082[/URL] Składniki na jeden bochenek. Forma keksowa o długości 25 cm. 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry 50 g orzechów pekan, grubo posiekanych 1 średnia cebula, utarta na tarce 1 ubite jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 250 ml mleka Ilara dodawała jeszcze łyżeczkę soli Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wymieszać mąkę z proszkiem, dodać pozostałe suche składniki i wymieszać. Dodać resztę składników i mieszać do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta. Wyłożyć je do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką i wyrównać . Piec około godziny lub trochę dłużej ( sprawdzić patyczkiem). Studzić kilka minut w formie, potem - na metalowej podstawce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Chleb orzechowo - cebulowy bez drożdży
Top
Bottom