Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Chleb pszenno-żytni z ziaren zbóż
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Limonka" data-source="post: 308476" data-attributes="member: 78"><p><strong>Chleb pszenno-żytni</strong></p><p></p><p>Składniki:</p><p>pszenica - 100g</p><p>żyto - 100 g</p><p>mąka pszenna - 100 g</p><p>cukier - 1 płaska łyżeczka</p><p>sól - 1 płaska łyżka</p><p>drożdże - 30 g</p><p>olej - 50 g</p><p>ciepła woda - 270 g</p><p></p><p>Pszenicę i żyto zmielić na mąkę, poz. turbo - 45 s</p><p>Dodać resztę składników i w poz. turbo przytrzymać 20 sekund, następnie w pozycji interwał wyrobić ciasto przez 1 minutę. Ciasto przełożyć do foremki, a foremkę włożć do dużej torebki foliowej (torebkę u góry związać, uważać, by ciasto nie miało możliwości przyklejenia się do torebki) i postawić do podwojenia objętości w ciepłym miejscu. </p><p>Piec w temp. 225 st przez 15 minut, a nastepnie zmniejszyć temperature do 200 st. i piec jeszcze ok. 20 minut. </p><p>Nie podałam jaka mąka pszenna, bo mi z każdej dobry chlebek wychodzi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Limonka, post: 308476, member: 78"] [B]Chleb pszenno-żytni[/B] Składniki: pszenica - 100g żyto - 100 g mąka pszenna - 100 g cukier - 1 płaska łyżeczka sól - 1 płaska łyżka drożdże - 30 g olej - 50 g ciepła woda - 270 g Pszenicę i żyto zmielić na mąkę, poz. turbo - 45 s Dodać resztę składników i w poz. turbo przytrzymać 20 sekund, następnie w pozycji interwał wyrobić ciasto przez 1 minutę. Ciasto przełożyć do foremki, a foremkę włożć do dużej torebki foliowej (torebkę u góry związać, uważać, by ciasto nie miało możliwości przyklejenia się do torebki) i postawić do podwojenia objętości w ciepłym miejscu. Piec w temp. 225 st przez 15 minut, a nastepnie zmniejszyć temperature do 200 st. i piec jeszcze ok. 20 minut. Nie podałam jaka mąka pszenna, bo mi z każdej dobry chlebek wychodzi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Chleb pszenno-żytni z ziaren zbóż
Top
Bottom