Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 169958" data-attributes="member: 231"><p>dla ANiks</p><p></p><p>Robiłąm z 750 g mąki, czyli z połowy porcji i weszło mi w niego ok 1,5 szklanki wody. Niestety tym razem dałąm przepisową ilość zakwasu - poprzednio na połowę porcji dałam 300 g i było akurat. Samo ciasto jest naprawdę zwarte i gęste, z podanej ilości wody nawet się nie łączy, tylko tak sobie latają w misce fragmenty ciasta. </p><p>Tak jak piszeMirabbelka, najważnejsze żeby było elastyczne a nie twarde. Ja zawsze wyrabiam na dwa razy Dopiero po 5-10 minutowym odpoczynku i ponownym wyrobieniu widać, czy chleb ma dobrą konsystencję</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 169958, member: 231"] dla ANiks Robiłąm z 750 g mąki, czyli z połowy porcji i weszło mi w niego ok 1,5 szklanki wody. Niestety tym razem dałąm przepisową ilość zakwasu - poprzednio na połowę porcji dałam 300 g i było akurat. Samo ciasto jest naprawdę zwarte i gęste, z podanej ilości wody nawet się nie łączy, tylko tak sobie latają w misce fragmenty ciasta. Tak jak piszeMirabbelka, najważnejsze żeby było elastyczne a nie twarde. Ja zawsze wyrabiam na dwa razy Dopiero po 5-10 minutowym odpoczynku i ponownym wyrobieniu widać, czy chleb ma dobrą konsystencję [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
Top
Bottom