Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 271597" data-attributes="member: 1428"><p>Jak ostatnio miałam kłopoty z wyrastaniem/bo zimniej w domu/to np wstawiałam do piekarnika na 30 st a potem zostawialam tylko światełko lub np w małym pomieszczeniu /łazienka/co jakiż czas włączałam farela.Czy ciasto zakwaszone nie opadło?U mnie po ostatnim dodaniu mąki mija 3-3.5-4 godz.Mam czas więc go obserwuję.W dzbanku zaznaczam sobie poziom rośnięcia-potem będziesz robiła to na oko ale na początku tak się w te obserwacje bawiłam i zawsze chleb mi wyszedł.Wczoraj robiłam go z połowy porcji na cieście metodą 1 fazową i chleb był potrzebny na kolację,więc dodałam grudkę drożdzy do ciasta-wyrósł po 1 godz.Twój wstawiłabym do piekarnika jw.Może ruszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 271597, member: 1428"] Jak ostatnio miałam kłopoty z wyrastaniem/bo zimniej w domu/to np wstawiałam do piekarnika na 30 st a potem zostawialam tylko światełko lub np w małym pomieszczeniu /łazienka/co jakiż czas włączałam farela.Czy ciasto zakwaszone nie opadło?U mnie po ostatnim dodaniu mąki mija 3-3.5-4 godz.Mam czas więc go obserwuję.W dzbanku zaznaczam sobie poziom rośnięcia-potem będziesz robiła to na oko ale na początku tak się w te obserwacje bawiłam i zawsze chleb mi wyszedł.Wczoraj robiłam go z połowy porcji na cieście metodą 1 fazową i chleb był potrzebny na kolację,więc dodałam grudkę drożdzy do ciasta-wyrósł po 1 godz.Twój wstawiłabym do piekarnika jw.Może ruszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
Top
Bottom