Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Durlikowa" data-source="post: 528068" data-attributes="member: 4182"><p>Moje drogie, cały tydzień wypiekałam z różnym rezultatem, ale powiedzcie mi dlaczego ten mój chleba akurat o ten mi chodzi ma takie małe dziurki, na zdjęciu może tego nie będzie widoczne, był taki mocno gliniasty, ogólnie wszystko dobrze, wyrósł bardzo dobrze, chociaż według mnie to chyba za mało przed włożeniem go do pieca, ale tak urósł ten w garnku że aż nie miał gdzie rosnąć, przykleił się trochę do pokrywki garnka co go odarło trochę z godności i przy samej skórce zrobiła się taka otoczka zakalcowata, to już będę wiedziała żeby go za dużo nie kłaść do formy bo strasznie rośnie, ale te dziurki i to że był taki gliniasty, to mnie tak zastanawia bo nie wiem czemu. Podejrzewam, że jedną z przyczyn to to, że za słabo wyrósł. Ciasto jak wyrabiałam było wręcz dla mnie idealne, nie kleiło się do ręki, mogłam spokojnie wyrabiać bez problemu, a może za krótko. Chociaż wyrabiania mu nie szczędziłam, pierwszy raz dość długo, bo musiałam dodać wody bo był za suchy i nie mogłam z niego nic zrobić oprócz zacierki, ale potem to ideał, prawie świecąca kulka.</p><p></p><p>[ATTACH=full]13129[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]13126[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Durlikowa, post: 528068, member: 4182"] Moje drogie, cały tydzień wypiekałam z różnym rezultatem, ale powiedzcie mi dlaczego ten mój chleba akurat o ten mi chodzi ma takie małe dziurki, na zdjęciu może tego nie będzie widoczne, był taki mocno gliniasty, ogólnie wszystko dobrze, wyrósł bardzo dobrze, chociaż według mnie to chyba za mało przed włożeniem go do pieca, ale tak urósł ten w garnku że aż nie miał gdzie rosnąć, przykleił się trochę do pokrywki garnka co go odarło trochę z godności i przy samej skórce zrobiła się taka otoczka zakalcowata, to już będę wiedziała żeby go za dużo nie kłaść do formy bo strasznie rośnie, ale te dziurki i to że był taki gliniasty, to mnie tak zastanawia bo nie wiem czemu. Podejrzewam, że jedną z przyczyn to to, że za słabo wyrósł. Ciasto jak wyrabiałam było wręcz dla mnie idealne, nie kleiło się do ręki, mogłam spokojnie wyrabiać bez problemu, a może za krótko. Chociaż wyrabiania mu nie szczędziłam, pierwszy raz dość długo, bo musiałam dodać wody bo był za suchy i nie mogłam z niego nic zrobić oprócz zacierki, ale potem to ideał, prawie świecąca kulka. [ATTACH=full]13129[/ATTACH] [ATTACH=full]13126[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
Top
Bottom