Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 528257" data-attributes="member: 1142"><p>Durlikowa...zbyt dlugie wyrabianie/zagniatanie moze spowodowac, ze ciasto chlebowe zostanie przesadnie napowietrzone, co w rezultacie moze wplynac na jakosc chleba - jego kolor, smak, objetosc...</p><p>Procentowa ilosc maki zytniej w przepisie Mirabbelki sugeruje aby nie wyrabiac dluzej niz 8-10 min (razem), jest to wystarczajacy czas na to aby wytworzyl sie wyczuwalny gluten (ten z maki pszennej)...(najlepiej sprawdzic po 7-8 min ciagnac kawalek ciasta)...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 528257, member: 1142"] Durlikowa...zbyt dlugie wyrabianie/zagniatanie moze spowodowac, ze ciasto chlebowe zostanie przesadnie napowietrzone, co w rezultacie moze wplynac na jakosc chleba - jego kolor, smak, objetosc... Procentowa ilosc maki zytniej w przepisie Mirabbelki sugeruje aby nie wyrabiac dluzej niz 8-10 min (razem), jest to wystarczajacy czas na to aby wytworzyl sie wyczuwalny gluten (ten z maki pszennej)...(najlepiej sprawdzic po 7-8 min ciagnac kawalek ciasta)... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb pszenno-zytni z ziemniakami
Top
Bottom