Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb pszenny pełnoziarnisty z warkoczem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Anu-La" data-source="post: 844941" data-attributes="member: 12882"><p>Przepraszam za tak późną odpowiedź, ale sama rozumiesz Święta. Własnie dzisiaj robiłam ten chlebek, ale na drożdżach więc wody 230 g, przy zakwasie daję 200 g. Ciasto ma być gęste, aby dało sie łatwo wyrobić ręką. Ta ilość wody może być zmienna w zależności od rodzaju mąki. Dzisiejszy chlebek zrobiłam dodając zamiast samej mąki pszennej pełnoziarnistej: 280 g pełnoziarnistej i 56 g pszennej chlebowej i tylko na drożdżach. Może 15 minut wyrabiania i formowania i 4 godziny rośnięcia (2 x po 2 godziny). Wyszedł bardzo ładny, smakuje również wyśmienicie. Naprawdę warto spróbować i poeksperymentować z tym chlebkiem.</p><p></p><p>Pozdrawiam świątecznie</p><p>Anula</p><p></p><p>www.wachlarz.blogspot.com</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anu-La, post: 844941, member: 12882"] Przepraszam za tak późną odpowiedź, ale sama rozumiesz Święta. Własnie dzisiaj robiłam ten chlebek, ale na drożdżach więc wody 230 g, przy zakwasie daję 200 g. Ciasto ma być gęste, aby dało sie łatwo wyrobić ręką. Ta ilość wody może być zmienna w zależności od rodzaju mąki. Dzisiejszy chlebek zrobiłam dodając zamiast samej mąki pszennej pełnoziarnistej: 280 g pełnoziarnistej i 56 g pszennej chlebowej i tylko na drożdżach. Może 15 minut wyrabiania i formowania i 4 godziny rośnięcia (2 x po 2 godziny). Wyszedł bardzo ładny, smakuje również wyśmienicie. Naprawdę warto spróbować i poeksperymentować z tym chlebkiem. Pozdrawiam świątecznie Anula www.wachlarz.blogspot.com [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb pszenny pełnoziarnisty z warkoczem
Top
Bottom