Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb razowy mieszany na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 518303" data-attributes="member: 956"><p>Lisko, zrobiłam błąd i piekłam z 1/4 porcji, bo wydawało mi się, że podane w przepisie ilości są ogromne. Wsadziłam go do keksówki 25 cm, ale i tak to było za mało ciasta. Dałam zakwas z mąki żytniej 2000, do tego taką samą mąkę, a do ciasta dałam mąkę żytnią 1400 i chlebową 650. Dodałam też około 1/2 łyżki sproszkowanego słodu do zaparzanej mąki żytniej 2000.</p><p>Następnym razem zrobię z połowy i upiekę w blaszce, którą sobie kupiłam specjalnie z myślą o chlebach foremkowych. Jest nieco szersza niż typowe keksówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 518303, member: 956"] Lisko, zrobiłam błąd i piekłam z 1/4 porcji, bo wydawało mi się, że podane w przepisie ilości są ogromne. Wsadziłam go do keksówki 25 cm, ale i tak to było za mało ciasta. Dałam zakwas z mąki żytniej 2000, do tego taką samą mąkę, a do ciasta dałam mąkę żytnią 1400 i chlebową 650. Dodałam też około 1/2 łyżki sproszkowanego słodu do zaparzanej mąki żytniej 2000. Następnym razem zrobię z połowy i upiekę w blaszce, którą sobie kupiłam specjalnie z myślą o chlebach foremkowych. Jest nieco szersza niż typowe keksówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb razowy mieszany na zakwasie
Top
Bottom