Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb wiejski na drożdżach i serwatce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 1106670" data-attributes="member: 2980"><p>Korzystajac z tego przepisu upieklam wczoraj troche inny chleb, a mianowicie w nastepujacych proporcjach:</p><p>ok. 300 g maki zytniej razowej</p><p>ok. 300g maki pszennej razowej</p><p>ok. 150g maki pszennej</p><p>sol, </p><p>2 lyzeczki drozdzy instant</p><p>klika drobno pokrojonych fig</p><p></p><p></p><p>Najpierw zrobilam rozczyn z drozdzy, wody i maki zytniej i tak sobie stal kilka godzin. Potem jak wyraznie ruszyl dodalam reszte, wody raczej na oko i na koncu te figi. Nastepnie chleb wyrastal w keksowce i jak prawie doszedl do krawedzi - upieklam. Wyszedl calkiem smaczny chleb, ale pewnie zrobilam cos nie tak, bo spodziewalam sie, ze urosnie wiecej i nie bedzie tak zbity. Byc moze za duzo tej maki zytniej. Nie wiem, co radzicie? Chcialabym ulepszyc ten przepis, bo smakowo chleb jest udany.. Moze powinnam go piec na zakwasie, jesli tak, to najpierw musze sobie go wyhodowac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 1106670, member: 2980"] Korzystajac z tego przepisu upieklam wczoraj troche inny chleb, a mianowicie w nastepujacych proporcjach: ok. 300 g maki zytniej razowej ok. 300g maki pszennej razowej ok. 150g maki pszennej sol, 2 lyzeczki drozdzy instant klika drobno pokrojonych fig Najpierw zrobilam rozczyn z drozdzy, wody i maki zytniej i tak sobie stal kilka godzin. Potem jak wyraznie ruszyl dodalam reszte, wody raczej na oko i na koncu te figi. Nastepnie chleb wyrastal w keksowce i jak prawie doszedl do krawedzi - upieklam. Wyszedl calkiem smaczny chleb, ale pewnie zrobilam cos nie tak, bo spodziewalam sie, ze urosnie wiecej i nie bedzie tak zbity. Byc moze za duzo tej maki zytniej. Nie wiem, co radzicie? Chcialabym ulepszyc ten przepis, bo smakowo chleb jest udany.. Moze powinnam go piec na zakwasie, jesli tak, to najpierw musze sobie go wyhodowac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb wiejski na drożdżach i serwatce
Top
Bottom