Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Chleb z garnka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1622611" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Chleb z garnka</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96159[/ATTACH]</p><p></p><p>1.Bierzemy wyrobiony chleb. Wsadzamy do całkowicie metalowego garnka z przykrywką. Odstawiamy na 2 godziny. Wsadzamy do nagrzanego do 230 stopni piekarnika. Pieczemy 45 minut. Odkrywamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15 minut.</p><p>2.Przykładem takiego najprostszego chleba jest: wymieszać drewnianą łyżką 430 g mąki pszennej (typ 405 lub 550) z 350 g zimnej wody,20 g drożdży i 1 &#188; łyżeczki soli. Mieszany bardzo krótko ( 20 sekund) i odstawiamy na 14 do 18 godzin. Następnie na dobrze posypaną mąką desce delikatnie składamy ciasto jeżeli się uda 2- 3 razy i wkładamy do garnka. A dalej wg punktu 1.</p><p>3.Eksperymentuję tą metodą od niedawna, więc wszystkie uwagi są mile widziane.</p><p>4.Piekąc chleb z domieszką żytniej mąki, należy delikatnie po oliwić dno i ścianki boczne.</p><p>5.Przepis ten znalazłem w czasopiśmie wyłącznie poświęconym potrawom z mięsa Beef 2017/01</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1622611, member: 140"] [SIZE=14][B]Chleb z garnka[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96159[/ATTACH] 1.Bierzemy wyrobiony chleb. Wsadzamy do całkowicie metalowego garnka z przykrywką. Odstawiamy na 2 godziny. Wsadzamy do nagrzanego do 230 stopni piekarnika. Pieczemy 45 minut. Odkrywamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15 minut. 2.Przykładem takiego najprostszego chleba jest: wymieszać drewnianą łyżką 430 g mąki pszennej (typ 405 lub 550) z 350 g zimnej wody,20 g drożdży i 1 ¼ łyżeczki soli. Mieszany bardzo krótko ( 20 sekund) i odstawiamy na 14 do 18 godzin. Następnie na dobrze posypaną mąką desce delikatnie składamy ciasto jeżeli się uda 2- 3 razy i wkładamy do garnka. A dalej wg punktu 1. 3.Eksperymentuję tą metodą od niedawna, więc wszystkie uwagi są mile widziane. 4.Piekąc chleb z domieszką żytniej mąki, należy delikatnie po oliwić dno i ścianki boczne. 5.Przepis ten znalazłem w czasopiśmie wyłącznie poświęconym potrawom z mięsa Beef 2017/01 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Chleb z garnka
Top
Bottom