- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Z nowej książeczki: "Chleb własnego wypieku" Mirjam Beile.
Upieczony w maszynie.
Wilgotny, pachnący, jak chleb na samym zakwasie. Zaskakująco dobry jak na pieczywo maszynowe.
225 g kiszonej kapusty
190 ml wody
110 g mąki żytniej nierazowej
150 g mąki pszennej typ 550
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
30 g zakwasu
1 łyżka kminku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka suszonych drożdży
Program: Podstawowy
Z podanych składników wychodzi bochenek o wadze 750 g.
Upieczony w maszynie.
Wilgotny, pachnący, jak chleb na samym zakwasie. Zaskakująco dobry jak na pieczywo maszynowe.

225 g kiszonej kapusty
190 ml wody
110 g mąki żytniej nierazowej
150 g mąki pszennej typ 550
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
30 g zakwasu
1 łyżka kminku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka suszonych drożdży
Program: Podstawowy
Z podanych składników wychodzi bochenek o wadze 750 g.