Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb z kminkiem dla maszynistów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 140083" data-attributes="member: 140"><p>Wychodzi bez najmniejszego problemu.</p><p></p><p> mniejszy </p><p>woda - 300g </p><p>żytnia mąka typ 1150 - 100g </p><p>pszenna mąka typ 550 - 350g </p><p>sól - 1 1/2 łyżeczki </p><p>żytni zakwas w proszku - 1 łyżeczka </p><p>kminek - 2 łyżeczki </p><p>koriander - 1 łyżeczka </p><p>suche drożdze - 1 pakunek </p><p></p><p> większy</p><p>woda - 400g</p><p>żytnia mąka typ 1150 - 150g</p><p>pszenna mąka typ 550 - 470g</p><p>sól - 2 łyżeczki</p><p>żytni zakwas w proszku - 1 1/2 łyżeczki</p><p>kminek - 2 1/4 łyżeczki</p><p>koriander - 1 1/4 łyżeczki</p><p>suche drożdze - 1 1/4 pakunku </p><p></p><p>Wszystko mieszamy nastawiamy na odpowiedni program i po 4 godzinach </p><p>dostajemy bardzo smaczny, długo trzymający wilgoć chleb.</p><p>Raz pomyliłem się i zamiast żytniego zakawu dałem pszeny, W niczyn to nie zmieniło smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 140083, member: 140"] Wychodzi bez najmniejszego problemu. mniejszy woda - 300g żytnia mąka typ 1150 - 100g pszenna mąka typ 550 - 350g sól - 1 1/2 łyżeczki żytni zakwas w proszku - 1 łyżeczka kminek - 2 łyżeczki koriander - 1 łyżeczka suche drożdze - 1 pakunek większy woda - 400g żytnia mąka typ 1150 - 150g pszenna mąka typ 550 - 470g sól - 2 łyżeczki żytni zakwas w proszku - 1 1/2 łyżeczki kminek - 2 1/4 łyżeczki koriander - 1 1/4 łyżeczki suche drożdze - 1 1/4 pakunku Wszystko mieszamy nastawiamy na odpowiedni program i po 4 godzinach dostajemy bardzo smaczny, długo trzymający wilgoć chleb. Raz pomyliłem się i zamiast żytniego zakawu dałem pszeny, W niczyn to nie zmieniło smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Chleb z kminkiem dla maszynistów
Top
Bottom