Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb z maszyny pszenno-zytni na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Chlebo-nówka" data-source="post: 755011" data-attributes="member: 10976"><p>Witam!</p><p></p><p>Skorzystałam z przepisu (no, prawie, bo ani zakwasu żytniego, ani mąki żytniej nie użyłam - wszystko na pszennej)</p><p>Chlebek wyszedł zapaszysty, ładnie pękła mu skórka ale:</p><p>- słabo wyrósł </p><p>- miąższ ma dość zbity - tzn są dziurki, na przekroju wygląda całkiem normalnie i na pewno nie jest zakalcem, ale jest taki raczej twardy i ciężki </p><p></p><p>Jaka może być tego przyczyna? Czy to może mieć związek z konsystencją zakwasu? Mój jest jak za gęste ciasto naleśnikowe albo gęsta śmietana i płynny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Chlebo-nówka, post: 755011, member: 10976"] Witam! Skorzystałam z przepisu (no, prawie, bo ani zakwasu żytniego, ani mąki żytniej nie użyłam - wszystko na pszennej) Chlebek wyszedł zapaszysty, ładnie pękła mu skórka ale: - słabo wyrósł - miąższ ma dość zbity - tzn są dziurki, na przekroju wygląda całkiem normalnie i na pewno nie jest zakalcem, ale jest taki raczej twardy i ciężki Jaka może być tego przyczyna? Czy to może mieć związek z konsystencją zakwasu? Mój jest jak za gęste ciasto naleśnikowe albo gęsta śmietana i płynny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb z maszyny pszenno-zytni na zakwasie
Top
Bottom