Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb z semoliny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 435064" data-attributes="member: 52"><p>Chleb z semoliny, czyli pane di semola</p><p></p><p>Przepis jest tutaj:</p><p><a href="http://ilcuocodartificio.blogspot.com/2006/12/pane-di-semola.html" target="_blank">http://ilcuocodartificio.blogspot.com/2006...-di-semola.html</a></p><p></p><p>Biga</p><p>250 g semoliny</p><p>135 g wody o temp. 20°</p><p>2 g swiezych drozdzy</p><p>- wyrobic i zostawic w temp. 17° na 16 godzin</p><p></p><p>Zrobic ciasto z bigi dodajac:</p><p></p><p>250 g semoliny</p><p>170 g wody</p><p>4 g swiezych drozdzy</p><p>2 g slodu</p><p>11 g soli / na samym koncu /</p><p></p><p>- po wyrobieniu ciasta zostawic je na 30 minut, przykryte wilgotnym plotnem</p><p>- zrobic 2 okragle chleby, polozyc je odwrocone na drewnianym stole posypanym semolina</p><p>- zostawic w temp. pokojowej na 60 minut</p><p>- odwrocic i naciac / dosc gleboko / na krzyz</p><p>- piec w temp. 230° / przynajmniej 200° / spryskujac piekarnik woda</p><p>- po 10 minutach obnizyc temp. do 190° i piec jeszcze przez 20 minut</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 435064, member: 52"] Chleb z semoliny, czyli pane di semola Przepis jest tutaj: [URL="http://ilcuocodartificio.blogspot.com/2006/12/pane-di-semola.html"]http://ilcuocodartificio.blogspot.com/2006...-di-semola.html[/URL] Biga 250 g semoliny 135 g wody o temp. 20° 2 g swiezych drozdzy - wyrobic i zostawic w temp. 17° na 16 godzin Zrobic ciasto z bigi dodajac: 250 g semoliny 170 g wody 4 g swiezych drozdzy 2 g slodu 11 g soli / na samym koncu / - po wyrobieniu ciasta zostawic je na 30 minut, przykryte wilgotnym plotnem - zrobic 2 okragle chleby, polozyc je odwrocone na drewnianym stole posypanym semolina - zostawic w temp. pokojowej na 60 minut - odwrocic i naciac / dosc gleboko / na krzyz - piec w temp. 230° / przynajmniej 200° / spryskujac piekarnik woda - po 10 minutach obnizyc temp. do 190° i piec jeszcze przez 20 minut [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Chleb z semoliny
Top
Bottom