Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb z siemieniem lnianym i slonecznikiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 1159426" data-attributes="member: 1443"><p>Łychą się nie da, jest za gęste, co najwyżej do wymieszania składników jeśli nie masz żadnego robota, to przyklejania ciasta do rąk nie unikniesz w początkowej fazie, gdy gluten jest słabo rozwinięty, do ręcznego wyrabiania ciasta polecam Ci metodę Bertineta:</p><p><a href="http://www.gourmet.com/magazine/video/2008/03/bertinet_sweetdough" target="_blank">http://www.gourmet.com/magazine/video/2008...inet_sweetdough</a></p><p></p><p>Co do składania ciasta, to zawsze warto, nawet jeśli piecze się w foremce, to poprawia strukturę ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 1159426, member: 1443"] Łychą się nie da, jest za gęste, co najwyżej do wymieszania składników jeśli nie masz żadnego robota, to przyklejania ciasta do rąk nie unikniesz w początkowej fazie, gdy gluten jest słabo rozwinięty, do ręcznego wyrabiania ciasta polecam Ci metodę Bertineta: [URL="http://www.gourmet.com/magazine/video/2008/03/bertinet_sweetdough"]http://www.gourmet.com/magazine/video/2008...inet_sweetdough[/URL] Co do składania ciasta, to zawsze warto, nawet jeśli piecze się w foremce, to poprawia strukturę ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb z siemieniem lnianym i slonecznikiem
Top
Bottom