Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb z siemieniem lnianym i slonecznikiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 933308" data-attributes="member: 16068"><p>Ja bym zrobila z podwojnej porcji.</p><p>Moje foremki maja wymiary 23/13/7 i tez pieke w trzech formach z podwojnej porcji. Twoje foremki sa ciut dluzsze i bardziej waskie od moich ale powinno byc ok. Podziel wagowo na 3 i pozwol chlebom wyrosnac az wypelnia foremke. Jesli Twoj zakwas jest bardzo mlody to rozwaz dodanie 1g drozdzy instant - to takie ubezpieczenie na wypadek, gdyby zakwas byl za slaby - Ktos juz pisal wczesniej, ze ten chleb nie pojdzie do gory na &quot;zdechlaku&quot;, a troche szkoda produktow i zapalu, gdyby pierwszy chleb mialby sie nie udac. Z czasem jak zakwas sie wzmocni mozna spokojnie drozdze pominac.</p><p>Powodzenia!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 933308, member: 16068"] Ja bym zrobila z podwojnej porcji. Moje foremki maja wymiary 23/13/7 i tez pieke w trzech formach z podwojnej porcji. Twoje foremki sa ciut dluzsze i bardziej waskie od moich ale powinno byc ok. Podziel wagowo na 3 i pozwol chlebom wyrosnac az wypelnia foremke. Jesli Twoj zakwas jest bardzo mlody to rozwaz dodanie 1g drozdzy instant - to takie ubezpieczenie na wypadek, gdyby zakwas byl za slaby - Ktos juz pisal wczesniej, ze ten chleb nie pojdzie do gory na "zdechlaku", a troche szkoda produktow i zapalu, gdyby pierwszy chleb mialby sie nie udac. Z czasem jak zakwas sie wzmocni mozna spokojnie drozdze pominac. Powodzenia! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb z siemieniem lnianym i slonecznikiem
Top
Bottom