Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb zytni na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 558606" data-attributes="member: 232"><p>jak czesc maki zastapisz pszenna to oczywiscie bedzie dobrze, ale bedzie to juz chleb mieszany</p><p></p><p>do <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5489" target="_blank"><u><strong>tego chleba </strong></u></a> mozesz jednak dodac make zytnia razowa (czesc przesiana lub nie) musisz tylko dodac pewnie wiecej wody niz w przepisie. ciasto nie moze byc zbyt scisle, pamietaj o tym ! </p><p></p><p>maka zytnia (a zytnia razowa jeszcze bardziej) jest jednak juz sama w sobie klejaca i ten duzy dodatek ziemniakow sprawi, ze chleb bedzie mocno wilgotny w srodku, wg mnie zbyt wilgotny. </p><p></p><p>dlatego lepszym pomyslem, jesli nie chcesz przesiewac calej maki, bedzie dodanie pszennej. wtedy lepszym wyjsciem bedzie upieczenie <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5177" target="_blank"><u><strong>chleba wg tej receptury</strong></u> </a> </p><p></p><p>uwaga na skladniki ! z tej porcji wychodzi ogrooomny, podzielic na pol !</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 558606, member: 232"] jak czesc maki zastapisz pszenna to oczywiscie bedzie dobrze, ale bedzie to juz chleb mieszany do [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5489"][U][B]tego chleba [/B][/U][/URL] mozesz jednak dodac make zytnia razowa (czesc przesiana lub nie) musisz tylko dodac pewnie wiecej wody niz w przepisie. ciasto nie moze byc zbyt scisle, pamietaj o tym ! maka zytnia (a zytnia razowa jeszcze bardziej) jest jednak juz sama w sobie klejaca i ten duzy dodatek ziemniakow sprawi, ze chleb bedzie mocno wilgotny w srodku, wg mnie zbyt wilgotny. dlatego lepszym pomyslem, jesli nie chcesz przesiewac calej maki, bedzie dodanie pszennej. wtedy lepszym wyjsciem bedzie upieczenie [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5177"][U][B]chleba wg tej receptury[/B][/U] [/URL] uwaga na skladniki ! z tej porcji wychodzi ogrooomny, podzielic na pol ! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb zytni na zakwasie
Top
Bottom