Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb zytni na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 96542" data-attributes="member: 232"><p>to, ze sie rozwarstwil to calkiem normalne. Po rozmieszaniu i dodaniu chocby lyzki swiezej maki i wody pewnie by sie ozywil. Oczywiscie gorzej z plesnia, to go zdyskwalifikowalo.</p><p>Czy czasem nie trzymalas go w szczelnie zamknietym sloiku ? Moj, jesli stoi w lodowce to zawsze tylko przykryty gaza przytrzamana gumka recepturka. Oddycha sobie biedaczek caly czas, nawet w zimnie.</p><p></p><p>Tak, w Twoich stronach latwiej o prawdziwy chleb, to prawda. Ja juz nie znam smaku takiego kupionego w sklepie. Pieke od roku i to juz jest jak uzaleznienie. Nawet jesli mam zapas w zamrazarce, to juz po paru dniach "chodzi za mna" pieczenie. Jest jakas magia w pieczeniu chleba.</p><p></p><p>W tej chwili wkladam do pieca chleb pszenny z pelnymi ziarnami, ktorego przepis podalam. Jestem bardzo ciekawa co z niego wyjdzie, bo troche mi sie rozjezdzal w czasie rosniecia. Ale moze na kamieniu troche sie podniesie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 96542, member: 232"] to, ze sie rozwarstwil to calkiem normalne. Po rozmieszaniu i dodaniu chocby lyzki swiezej maki i wody pewnie by sie ozywil. Oczywiscie gorzej z plesnia, to go zdyskwalifikowalo. Czy czasem nie trzymalas go w szczelnie zamknietym sloiku ? Moj, jesli stoi w lodowce to zawsze tylko przykryty gaza przytrzamana gumka recepturka. Oddycha sobie biedaczek caly czas, nawet w zimnie. Tak, w Twoich stronach latwiej o prawdziwy chleb, to prawda. Ja juz nie znam smaku takiego kupionego w sklepie. Pieke od roku i to juz jest jak uzaleznienie. Nawet jesli mam zapas w zamrazarce, to juz po paru dniach "chodzi za mna" pieczenie. Jest jakas magia w pieczeniu chleba. W tej chwili wkladam do pieca chleb pszenny z pelnymi ziarnami, ktorego przepis podalam. Jestem bardzo ciekawa co z niego wyjdzie, bo troche mi sie rozjezdzal w czasie rosniecia. Ale moze na kamieniu troche sie podniesie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb zytni na zakwasie
Top
Bottom