Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb zytni razowy pelnoziarnisty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marta1982" data-source="post: 961180" data-attributes="member: 15320"><p>Zamierzam wypróbować ten przepis na święta i w związku z tym mam pytanie czy wystarczy jeśli zakwaszę ciasto metodą jednofazową czy też chleb tak ciężki może mi wtedy nie wyrosnąć i czy wtedy na wszelki wypadek nie poratować się odrobiną drożdży. Mój zakwas ma już rok i raczej mnie do tej pory nie zawiódł. Jeśli zdecyduję się na jednodniowe zakwaszanie to w jakiej proporcjach użyć wody i mąki.</p><p>Na metodę 3-stopiową nie chce się zdecydować bo i tak nigdy nie mogę dopilnować czasów kolejnego karmienia i temperatury wyrastania więc ta prostsza była by dla mnie najlepszym wyjściem. </p><p>Uwielbiam takie chleby ciężkie żytnie z ziarnami, do tej pory zawsze kupowałam chleby typu Schulstad Fitness Style ale chciała bym sama taki sobie upiec a ten mam nadzieję będzie podobny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marta1982, post: 961180, member: 15320"] Zamierzam wypróbować ten przepis na święta i w związku z tym mam pytanie czy wystarczy jeśli zakwaszę ciasto metodą jednofazową czy też chleb tak ciężki może mi wtedy nie wyrosnąć i czy wtedy na wszelki wypadek nie poratować się odrobiną drożdży. Mój zakwas ma już rok i raczej mnie do tej pory nie zawiódł. Jeśli zdecyduję się na jednodniowe zakwaszanie to w jakiej proporcjach użyć wody i mąki. Na metodę 3-stopiową nie chce się zdecydować bo i tak nigdy nie mogę dopilnować czasów kolejnego karmienia i temperatury wyrastania więc ta prostsza była by dla mnie najlepszym wyjściem. Uwielbiam takie chleby ciężkie żytnie z ziarnami, do tej pory zawsze kupowałam chleby typu Schulstad Fitness Style ale chciała bym sama taki sobie upiec a ten mam nadzieję będzie podobny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb zytni razowy pelnoziarnisty
Top
Bottom