Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 160969" data-attributes="member: 231"><p>beata, a to co Mirabbelka napisala kiedys (keidy pytalam wlasciwie o to, o co Ty teraz)</p><p></p><p> CYTATNiektorzy uzywaja to pieczenia "ciasta zakwaszonego" prawie tak jak sie to robi w piekarni, tzn. metoda 3-fazowa i to jest zaznaczone np. w przepisach, ktore skonstruowal p.Pöt. On zreszta uwaza swoja metode za jedyna sluszna a inne za BE! A przeciez tak nie jest. Okazuje sie, ze mozna upiec chleb bez tak dlugiego prowadzenia. Wystarczy miec zakwas (taki z lodowki) doprowadzic go do temperatury pokojowej, dodac odmierzhona ilosc plynu (patrz przepisy Liski i innych) i tez wychodzi, no prawie zawsze i prawie wszystkim. Z chlebem jest troche magii i tak naprawde nie umiem Ci powiedziec w tej chwili ktora metoda jest wlasciwa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 160969, member: 231"] beata, a to co Mirabbelka napisala kiedys (keidy pytalam wlasciwie o to, o co Ty teraz) CYTATNiektorzy uzywaja to pieczenia "ciasta zakwaszonego" prawie tak jak sie to robi w piekarni, tzn. metoda 3-fazowa i to jest zaznaczone np. w przepisach, ktore skonstruowal p.Pöt. On zreszta uwaza swoja metode za jedyna sluszna a inne za BE! A przeciez tak nie jest. Okazuje sie, ze mozna upiec chleb bez tak dlugiego prowadzenia. Wystarczy miec zakwas (taki z lodowki) doprowadzic go do temperatury pokojowej, dodac odmierzhona ilosc plynu (patrz przepisy Liski i innych) i tez wychodzi, no prawie zawsze i prawie wszystkim. Z chlebem jest troche magii i tak naprawde nie umiem Ci powiedziec w tej chwili ktora metoda jest wlasciwa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
Top
Bottom