Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Durlikowa" data-source="post: 521413" data-attributes="member: 4182"><p>Ten z trzech które piekłam dzisiaj wyszedł mi najgorzej, jest doośść mokry, ale to mi aż tak nie przeszkadza, natomiast bardzo czuć go ziemniakami, nie wiem jak będzie potem, bo jak go kroiłam do spróbowania to był jeszcze ciepły i może tu leży przyczyna. Troszkę pękł, i coś mi się zdaje że był za mało wyrośnięty, ale jakoś nie mogłam sobie z tym poradzić w rozeznaniu, urósł co prawda, podwoił swoją objętość ale tak mi się wydawało że to coś za mało. No i upieczony jest, ale jak sprawdzałam drutem to drut był cały czas mokry, ale dzwięki był głuchy, więc nie bardzo wiem co???? źle zrobiłam albo wyszło nie tak. Skórka chrupie.</p><p>[ATTACH=full]12291[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]12292[/ATTACH]</p><p></p><p>A jakiej wielkości wkładacie to naczynie z wodą, bo ja tu włożyłam, może też nie potrzebnie, ale ja włożyłam blaszkę z wodą, taką keksówkę, może za dużo tej wody i za dużo wilgoci nabrał. Bo ogólnie to się wydaje bardzo ciężki ale to pewnie ma tak być, przy ziemniakach, a może i ziemniaki takie do bani. Normalnie nie wiem. Troche jest umazany masłem. </p><p></p><p>Jak ostygnie całkiem to dopiszę czy smak się zmienił.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Durlikowa, post: 521413, member: 4182"] Ten z trzech które piekłam dzisiaj wyszedł mi najgorzej, jest doośść mokry, ale to mi aż tak nie przeszkadza, natomiast bardzo czuć go ziemniakami, nie wiem jak będzie potem, bo jak go kroiłam do spróbowania to był jeszcze ciepły i może tu leży przyczyna. Troszkę pękł, i coś mi się zdaje że był za mało wyrośnięty, ale jakoś nie mogłam sobie z tym poradzić w rozeznaniu, urósł co prawda, podwoił swoją objętość ale tak mi się wydawało że to coś za mało. No i upieczony jest, ale jak sprawdzałam drutem to drut był cały czas mokry, ale dzwięki był głuchy, więc nie bardzo wiem co???? źle zrobiłam albo wyszło nie tak. Skórka chrupie. [ATTACH=full]12291[/ATTACH] [ATTACH=full]12292[/ATTACH] A jakiej wielkości wkładacie to naczynie z wodą, bo ja tu włożyłam, może też nie potrzebnie, ale ja włożyłam blaszkę z wodą, taką keksówkę, może za dużo tej wody i za dużo wilgoci nabrał. Bo ogólnie to się wydaje bardzo ciężki ale to pewnie ma tak być, przy ziemniakach, a może i ziemniaki takie do bani. Normalnie nie wiem. Troche jest umazany masłem. Jak ostygnie całkiem to dopiszę czy smak się zmienił. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
Bottom