Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pinkink" data-source="post: 560108" data-attributes="member: 3260"><p>Nie wiem, co zrobilam zle, bo chleb wyszedl niezbyt piekny za to mimo slabego wzrostu byl na tyle smaczny, ze zachecil mnie do powtorki. Tyle, ze tym razem chcialabym uniknac bledow.</p><p>1. dlaczego nie urosl? </p><p>Spodziewalam sie, ze z przepisu wyjda dwa podluzne foremkowe chlebki, rozlozylam ciasto na dwa a tu wyszly liche , waskie wielkosci rozplaszczonej bagietki, chlebki.</p><p></p><p>2.wylozylam, jak w przepisie, forme papierem. Uzylam wax paper, ktory zwykle sie przy wypiekach sprawdza. Nie tym razem. Ciasto przywarlo tak mocno do papieru, ze musialam go odcinac nozem, razem z czescia ciasta.</p><p>Czy moglabym upiec go na kamieniu, bez foremki?</p><p></p><p>Byc moze cos pochrzanilam z zakwaszonym ciastem. Moze cos zle policzylam? Ciasta zakwaszonego ma byc 400g.</p><p>Mam zakwas w lodowce. Pomieszalam go z maka, potem jeszcze raz dosypalam maki...</p><p>Make wzielam wysokoglutenowa [hi-glu], bo zabraklo mi chlebowej.</p><p></p><p>Czy moglabym prosic o rade?</p><p></p><p>Dzieki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pinkink, post: 560108, member: 3260"] Nie wiem, co zrobilam zle, bo chleb wyszedl niezbyt piekny za to mimo slabego wzrostu byl na tyle smaczny, ze zachecil mnie do powtorki. Tyle, ze tym razem chcialabym uniknac bledow. 1. dlaczego nie urosl? Spodziewalam sie, ze z przepisu wyjda dwa podluzne foremkowe chlebki, rozlozylam ciasto na dwa a tu wyszly liche , waskie wielkosci rozplaszczonej bagietki, chlebki. 2.wylozylam, jak w przepisie, forme papierem. Uzylam wax paper, ktory zwykle sie przy wypiekach sprawdza. Nie tym razem. Ciasto przywarlo tak mocno do papieru, ze musialam go odcinac nozem, razem z czescia ciasta. Czy moglabym upiec go na kamieniu, bez foremki? Byc moze cos pochrzanilam z zakwaszonym ciastem. Moze cos zle policzylam? Ciasta zakwaszonego ma byc 400g. Mam zakwas w lodowce. Pomieszalam go z maka, potem jeszcze raz dosypalam maki... Make wzielam wysokoglutenowa [hi-glu], bo zabraklo mi chlebowej. Czy moglabym prosic o rade? Dzieki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
Top
Bottom