Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pinkink" data-source="post: 560741" data-attributes="member: 3260"><p>Hi, Hazo</p><p></p><p>odpisuje dopiero teraz, bo zalatana jestem okropnie. Przepraszam.))</p><p>Okazuje sie, ze traba ze mnie wieksza niz myslalam. Zrobilam wszystko na opak.</p><p>Zmylilo mnie slowko &quot;chlebowa&quot; przy nazwie maki zytniej. - Ja takiej po prostu nie znam. Mam /akurat wtedy mi zabraklo i zastapilam ja hi-glu/ make chlebowa (bread flour) i make zytnia (rye flour), juz bez przymiotnika 'chlebowa', no to sypnelam tej nieslusznej, jak sie okazuje. </p><p>O, rany! </p><p>Dobrze, ze mi to uswiadomilas .....(((</p><p>Dzieki rowniez za dokladny opis produkcji tego ciasta zakwaszonego, choc to odwazanie mnie zabija. </p><p></p><p>Ja juz wcale wagi nie uzywam. Posluguje sie glownie miarka &quot;cup&quot; i &quot;spoons&quot; , tj. lyzka stolowa i lyzeczka mala.</p><p>Wszystkie przepisy podaja w tych wartosciach bo komu by sie tam chcialo wazyc....</p><p>No, ale jak trzeba, to trzeba. - Wierze, ze kiedys i w Polsce waga kuchenna odejdzie do lamusa, bo to klopotliwe bardzo, szczegolnie tu, gdzie ciagle panuja te cholerne funty, uncje i inne paskudztwa i wez to przeliczaj.....</p><p></p><p>OK, dziekuje raz jeszcze i dam znac jak wyszlo po poprawkach.</p><p>Pozdrawiam.)))))</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pinkink, post: 560741, member: 3260"] Hi, Hazo odpisuje dopiero teraz, bo zalatana jestem okropnie. Przepraszam.)) Okazuje sie, ze traba ze mnie wieksza niz myslalam. Zrobilam wszystko na opak. Zmylilo mnie slowko "chlebowa" przy nazwie maki zytniej. - Ja takiej po prostu nie znam. Mam /akurat wtedy mi zabraklo i zastapilam ja hi-glu/ make chlebowa (bread flour) i make zytnia (rye flour), juz bez przymiotnika 'chlebowa', no to sypnelam tej nieslusznej, jak sie okazuje. O, rany! Dobrze, ze mi to uswiadomilas .....((( Dzieki rowniez za dokladny opis produkcji tego ciasta zakwaszonego, choc to odwazanie mnie zabija. Ja juz wcale wagi nie uzywam. Posluguje sie glownie miarka "cup" i "spoons" , tj. lyzka stolowa i lyzeczka mala. Wszystkie przepisy podaja w tych wartosciach bo komu by sie tam chcialo wazyc.... No, ale jak trzeba, to trzeba. - Wierze, ze kiedys i w Polsce waga kuchenna odejdzie do lamusa, bo to klopotliwe bardzo, szczegolnie tu, gdzie ciagle panuja te cholerne funty, uncje i inne paskudztwa i wez to przeliczaj..... OK, dziekuje raz jeszcze i dam znac jak wyszlo po poprawkach. Pozdrawiam.))))) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
Top
Bottom