Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="newada" data-source="post: 973510" data-attributes="member: 21556"><p>Droga Mirabelko! Nie wiem czy poprawnie uczyniłem,ale dla uzyskania zakwasu (starteru) dodałem &quot;żurek siewierski&quot; do zwykłej &quot;żurkowej&quot;. Na drugi dzień wystartował- zwiększył objętość dwukrotnie (sukces)! Faktycznie dokarmianie zakwasu mąką żurkową daje naprawdę fajne efekty.... Co ciekawe- po zakwaszeniu mąki jedna godzina wystarczy aby &quot;wrzucić&quot; ciasto do piekarnika (gorzej z czasem mojej reakcji a jeszcze gorzej piekarnika)!!! Nasuwa mi się takie podsumowanie- mąka żurkowa (co niektóra) niczym nie różni się od mąki żytniej (bezczelnie otworzyłem torebkę w sklepie), tak objętością jak i jakością..... Pozdrawiam!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="newada, post: 973510, member: 21556"] Droga Mirabelko! Nie wiem czy poprawnie uczyniłem,ale dla uzyskania zakwasu (starteru) dodałem "żurek siewierski" do zwykłej "żurkowej". Na drugi dzień wystartował- zwiększył objętość dwukrotnie (sukces)! Faktycznie dokarmianie zakwasu mąką żurkową daje naprawdę fajne efekty.... Co ciekawe- po zakwaszeniu mąki jedna godzina wystarczy aby "wrzucić" ciasto do piekarnika (gorzej z czasem mojej reakcji a jeszcze gorzej piekarnika)!!! Nasuwa mi się takie podsumowanie- mąka żurkowa (co niektóra) niczym nie różni się od mąki żytniej (bezczelnie otworzyłem torebkę w sklepie), tak objętością jak i jakością..... Pozdrawiam!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni z ziemniakami na zakwasie
Top
Bottom