- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
to ja polece jeszcze chlebek bananowy zdrowy i pyszny
wyprobownay i pyszny:
4-5 bardzo dojrzałych bananów
3/4 filiżanki płynnego miodu (ja lubie ciemniejszy)
1/4 filizanki oliwy z oliwek light
2 łyżeczki wanilii
2 filiżanki mąki pszennej (ja czasem mieszam zwykłą z jakąś zdrową typu graham, ale więcej zwykłej)
2 lyzeczki sody
3/4 filizanki orzechów włoskich
rozgrzac piekarnik do 190
utrzec miąższ bananów i rozprowadzic w nim miód, oliwę, wanilię
w oddzielnej misce wymieszac make, sode, orzechy
połączyc obie miski i mieszac, az bedzie gładkie
Wyłożyc na blachę i piec 45-60 minut. (sprawdzac patyczkiem)
wychodzi 9 porcji z ktorych kazda ma 200 kalorii, jest słodka i zdrowa.
Asika robila i chwaliła
wyprobownay i pyszny:
4-5 bardzo dojrzałych bananów
3/4 filiżanki płynnego miodu (ja lubie ciemniejszy)
1/4 filizanki oliwy z oliwek light
2 łyżeczki wanilii
2 filiżanki mąki pszennej (ja czasem mieszam zwykłą z jakąś zdrową typu graham, ale więcej zwykłej)
2 lyzeczki sody
3/4 filizanki orzechów włoskich
rozgrzac piekarnik do 190
utrzec miąższ bananów i rozprowadzic w nim miód, oliwę, wanilię
w oddzielnej misce wymieszac make, sode, orzechy
połączyc obie miski i mieszac, az bedzie gładkie
Wyłożyc na blachę i piec 45-60 minut. (sprawdzac patyczkiem)
wychodzi 9 porcji z ktorych kazda ma 200 kalorii, jest słodka i zdrowa.
Asika robila i chwaliła
