Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Chlebek z cukinii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pysia" data-source="post: 550256" data-attributes="member: 653"><p>30 dag cukinii</p><p>12 dag marchewki( 1 średnia)</p><p>15 dag sera żółtego ( ja daję ementaler)</p><p>5 jajek</p><p>5 dag pestek dyni - uprażonych na patelni</p><p>30 dag mąki</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>100 ml oleju</p><p>forma keksówka wysmarowana i wysypana bułką tartą</p><p></p><p>Cukinię , marchew oraz ser zetrzeć na tarce . Cukinę odcisnąć. Ubić białka na sztywno, dodać żółtka, ubijając powoli wlewać olej. Wymieszać masę z mąką , proszkiem i solą. Dodać ziarna oraz warzywa i ser. Wymieszać , wyłożyć do formy. Piec 60 minut w 200 stopniach , po tym czasie obniżyć temperaturę i piec 20 minut w 175 stopniach. Tym razem dodałam również ziarna słonecznika.</p><p>Chlebek jest wilgotny , bardzo dobrze się sprawdza w czasie rodzinnych wypadów za miasto, zapakowany zabieram na wycieczki oraz wyprawy w góry.</p><p>Przepis pochodzi ze starego wydania &quot;Świat kobiet&quot;.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pysia, post: 550256, member: 653"] 30 dag cukinii 12 dag marchewki( 1 średnia) 15 dag sera żółtego ( ja daję ementaler) 5 jajek 5 dag pestek dyni - uprażonych na patelni 30 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 100 ml oleju forma keksówka wysmarowana i wysypana bułką tartą Cukinię , marchew oraz ser zetrzeć na tarce . Cukinę odcisnąć. Ubić białka na sztywno, dodać żółtka, ubijając powoli wlewać olej. Wymieszać masę z mąką , proszkiem i solą. Dodać ziarna oraz warzywa i ser. Wymieszać , wyłożyć do formy. Piec 60 minut w 200 stopniach , po tym czasie obniżyć temperaturę i piec 20 minut w 175 stopniach. Tym razem dodałam również ziarna słonecznika. Chlebek jest wilgotny , bardzo dobrze się sprawdza w czasie rodzinnych wypadów za miasto, zapakowany zabieram na wycieczki oraz wyprawy w góry. Przepis pochodzi ze starego wydania "Świat kobiet". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Chlebek z cukinii
Bottom