Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1513377" data-attributes="member: 151"><p>A, to już wiem jaka to blacha. Mam tzw. pojemnik GN do bemaru z takiej blachy, coś takiego dokładnie: <a href="http://www.gastronomiczne.pl/pojemnik_gn_standard_p156" target="_blank">http://www.gastronomiczne.pl/pojemnik_gn_standard_p156</a> I w nim chleb lubi się zaparzać, więc trzeba pod koniec go jeszcze dopiekać bez pojemnika ok. 10 minut. Poza tym jest spory i rzadko go używam. Ale faktycznie jest odporny na zakwas. </p><p></p><p>Jeśli przeszkadzają Ci otręby żytnie, to możesz wysypać foremkę mąką krupczatką, semoliną lub innymi otrębami, w zasadzie wystarczy też sam tłuszcz, można używać oleju, smalcu, masła, zależnie od upodobań.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1513377, member: 151"] A, to już wiem jaka to blacha. Mam tzw. pojemnik GN do bemaru z takiej blachy, coś takiego dokładnie: [URL="http://www.gastronomiczne.pl/pojemnik_gn_standard_p156"]http://www.gastronomiczne.pl/pojemnik_gn_standard_p156[/URL] I w nim chleb lubi się zaparzać, więc trzeba pod koniec go jeszcze dopiekać bez pojemnika ok. 10 minut. Poza tym jest spory i rzadko go używam. Ale faktycznie jest odporny na zakwas. Jeśli przeszkadzają Ci otręby żytnie, to możesz wysypać foremkę mąką krupczatką, semoliną lub innymi otrębami, w zasadzie wystarczy też sam tłuszcz, można używać oleju, smalcu, masła, zależnie od upodobań. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
Top
Bottom