Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="darek.grund" data-source="post: 1513540" data-attributes="member: 39286"><p>Ja polecam foremki silikonowe - nie dają żadnego posmaku i chleb dosłownie sam z nich wyskakuje. No i nie musisz smarować ciasta jajkiem - przy godzinnym pieczeniu, to nie będzie miało żadnego znaczenia.</p><p></p><p>Jeżeli chcesz mieć taką fajną skórkę na chlebie, to zamiast jajka, wstaw do piekarnika szklankę z gorącą wodą na pierwsze 20 minut pieczenia. Przy Twoich proporcjach mąki pszenno / do żytniej możesz nawet na pierwsze 20 minut nad chlebki (możliwie jak najniżej położyć blachę, żeby chleby zaparowały. Ja kiedy chcę aby chleby wyglądały idealnie, to piekę każdy w brytfance. 20 minut w zamkniętej brytfance, a później 30 w odkrytej i chleb wygląda i smakuje niesamowicie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="darek.grund, post: 1513540, member: 39286"] Ja polecam foremki silikonowe - nie dają żadnego posmaku i chleb dosłownie sam z nich wyskakuje. No i nie musisz smarować ciasta jajkiem - przy godzinnym pieczeniu, to nie będzie miało żadnego znaczenia. Jeżeli chcesz mieć taką fajną skórkę na chlebie, to zamiast jajka, wstaw do piekarnika szklankę z gorącą wodą na pierwsze 20 minut pieczenia. Przy Twoich proporcjach mąki pszenno / do żytniej możesz nawet na pierwsze 20 minut nad chlebki (możliwie jak najniżej położyć blachę, żeby chleby zaparowały. Ja kiedy chcę aby chleby wyglądały idealnie, to piekę każdy w brytfance. 20 minut w zamkniętej brytfance, a później 30 w odkrytej i chleb wygląda i smakuje niesamowicie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chlebek
Top
Bottom